Raymo

bg-detail-ild01
bg-detail-ild01 - copy

Wat RAYMO een echt uniek apparaat maakt is de POWERSWAP waarmee u kunt wisselen tussen volledig elektrisch en plug-in hybride aandrijving binnen een minuut.

Hoe werkt POWERSWAP? Raymo-machines zijn uitgerust met een compartiment waarin een krachtbron geplaatst wordt (power cartridge). Deze cartridge kan een batterij zijn, voor een volledig elektrische aandrijving of een plug-in hybride set waarmee u kunt kiezen tussen elektrisch of brandstofmotor. Terwijl het volledig elektrische systeem je van stroom kan voorzien gedurende 4-5 uur, heeft het plug-in hybridesysteem een batterij die u 2-3 uur puur elektrische aandrijving biedt met de mogelijkheid de werktijd te verlengen door de motorgenerator in te schakelen.

Op deze manier kunt u kunt bijvoorbeeld in een puur elektrische modus maaien in de vroege ochtenduren zonder overmatig lawaai en start u de motor later op de dag wanneer geluidshinder niet langer een beperking is. En dat is nog niet alles. U kunt een reservecartridge meenemen (hybride of elektrisch – naar keus) om gedurende de dag binnen een minuut te wisselen. Op deze manier is de machine optimaal inzetbaar. En het is mogelijk de batterijen thuis op te laden.

Maaibeeld

Het unieke maaidek is voorzien van 3 elektrisch aangedreven messen en een systeem met hoogwaardig mulchen en daarom is geen grasopvang nodig. Gemaaid gras wordt gelijkmatig over de grasmat verspreid en dient als een waardevolle bron van voedingsstoffen voor verdere groei. De messen zijn gemaakt van speciaal staal dat sterkte en voldoende flexibiliteit garandeert wanneer obstakels geraakt worden.

Veelzijdig

RAYMO-maaiers zijn uitzonderlijke machines, ontworpen als werktuigdragers, en kunnen worden gebruikt voor het maaien van fijn en kort gras maar ook voor het grof maaien van zwaarder gewas, allemaal met dezelfde basis machine! Ze kunnen werken op vlakke terreinen of op hellingen. Eén RAYMO-maaier kan meerdere gespecialiseerde maaiers vervangen.

Veiligheid voorop

Een veiligere maaier zal je op de markt niet vinden. Met de afstandsbediening kan de bestuurder een veilige positie kiezen weg van de maaier en ook zonder last te hebben van lawaai en trillingen. Door de elektrische aandrijving zijn lawaai en trillingen zo ie zo al geminimaliseerd, wat het werken in woonwijken en bijvoorbeeld vakantieparken mogelijk maakt zonder lawaaioverlast te veroorzaken. RAYMO-maaiers werken veilig in de moeilijkste omstandigheden.

Technisch Informatie

Afstandsbediening

De afstandsbediening biedt comfort, veiligheid en nauwkeurige bediening. Bereik van de afstandsbediening is 100 m.

De volgende functies kunnen op afstand worden bediend:

  • motor starten en stoppen
  • de snelheidsmodus instellen (schildpad / haas)
  • het maaidek in- en uitschakelen
  • snelheid en besturing
  • Start/stop benzinemotor (hybride)
  • noodstop van het gehele systeem

Aandrijving

Het elektrische aandrijfsysteem zorgt voor een vloeiende snelheidsregeling en maximaal koppel vanaf 0 km/h. Dit maakt de machine extreem sterk. Gevoelige snelheidsregeling en besturing resulteren in perfecte controle van de maaier, uitstekende werkefficiëntie en hoge veiligheid.

Zero-turn principe

Het ontwerp van de RAYMO is zo dat 80% van het gewicht op de voorste as komt. Door de elektrische aandrijving apart op beide wielen kan de machine om zijn eigen as draaien zonder dat de achterbanden de graszode beschadigen.

Eenvoudig transport

Door de ideale afmetingen kan een RAYMO-maaier eenvoudig vervoert worden in de meeste bestelbussen. Door het maaidek eenvoudig op te klappen, kan de lengte van 205cm terug gebracht worden tot 160cm.