Sinds ik importeur van radiografisch bestuurbare maaiers ben, hoor ik veel enthousiaste verhalen maar ook een aantal bezwaren en vooroordelen over radiografische maaimachines. Ik kan denken, dat zet ik mooi niet op mijn website. Maar het lijkt me juist beter hier wel iets over te zeggen zodat iedereen zijn mening wat meer op basis van feiten kan vormen.

'Radiografische machines zijn niet betrouwbaar, ze geven veel storingen.' Ik denk dat dit vooral iets is uit het verleden. De machines zijn inmiddels zover doorontwikkeld dat dit niet meer speelt. Van MDB Greenclimber heb ik begrepen dat ze hier in het verleden wel eens mee te maken hebben gehad. Inmiddels worden er jaarlijks meer dan 500 machines door hun verkocht en hebben ze op basis van de gebruikservaring diverse modificaties doorgevoerd zodat de machines nu echt bedrijfszeker zijn.

'De machines hebben veel onderhoud nodig.' Het onderhoud hangt, net als bij veel andere machines natuurlijk af van hoe de gebruiker ermee omgaat. Bij radiografisch maaien komt dit nog wat preciezer. Immers, de bestuurder loopt op afstand dus voelt en hoort niet zo direct wat er met de machine gebeurt. Het is dus belangrijk dat er een bestuurder mee werkt die het leuk vind om ermee te werken en er wat gevoel voor heeft.

'Ik kan de investering niet terug verdienen want ik heb er te weinig werk voor.' Het kan inderdaad best een hele investering zijn. En die moet natuurlijk wel worden terug verdiend en in sommige gevallen is dit niet mogelijk. Toch is dit soms vooraf niet altijd goed in te schatten. In de praktijk blijkt meestal dat de machines meer worden ingezet dan vooraf gedacht. Juist omdat de machines zo veelzijdig en makkelijk in gebruik zijn. Daarnaast zijn er verdiensten op het gebied van vitaliteit (ARBO) van medewerkers niet zo makkelijk in Euro’s uit te drukken.

Bovenstaande antwoorden zijn door mijzelf geschreven en ik ben natuurlijk lichtelijk bevooroordeeld 😊 Druk op onderstaande knop en leesde referenties van mensen die er dagelijks mee werken!

Referenties